Meny
Velg seksjon Forside
Rundeveien 10 4513 Mandal
Redaktør: Reidun Svendsen
Høstboka

Da var Høstboka klar for salg. Den tredje boka i serien om å høste fra naturen til alle årstider

Dette er Høstboka, så fra denne boka skal du få ideer til hvordan du sammen med barna kan ut å høste fra naturens mangfold på høsten.

Mens jeg har jobbet med boka, har hele verden vært i en utrolig situasjon. Korona er et begrep barn, unge, voksen og gammel har fått et forhold til.

Barn fikk ikke komme i barnehage eller på skole. Alle måtte "hive seg rundt" og tenke nytt. Hverdagen ble totalt forandret for mange. Vi lever fremdeles med frykten og uvitenhet omkring Covid-19, og dette må vi nok leve med en stund til.

Noe godt har kommet ut av Covid-19. Mange har begynt å leve annerledes. Vi tenker grønnere og de fleste skoler og barnehager har tatt læringsarenaen ut.

Det er mye kreativitet om hvordan kan vi bruke naturen som læringsarena.

Det trenger ikke være så komplisert. Tenker vi må bli flinkere til å se at en hel dag ute kan romme mange fag i skolen, og være innom mange temaer i rammeplanen for barnehager.

Tror også at vi som voksne kan tilrettelegge for at barn får lære ute, men så må vi la dem prøve ut selv og ta i bruk sine egne metoder, sin egen fantasi for så å forske sin egen kunnskap. Vi mennesker er nå en gang slik at det vi gjør selv, og finner ut av selv, er det vi husker best. Det vil også stimulere til mer nysgjerrighet.

Til slutt vil det også gi en stor grad av mestring.

Kanskje kan du/dere finne inspirasjon og et hjelpemiddel i bøkene mine.

God høst.