Meny
Velg seksjon Forside
Rundeveien 10 4513 Mandal
Redaktør: Reidun Svendsen
Kokt torskerogn

Fra januar til april er det sesong for torskerogn. Næringsrik og nydelig mat.

Torskerogn er næringsrik og nydelig mat som kan brukes som pålegg på skiva, kokt med fisk, lever, poteter og grønnsaker til.

Etter at den er kokt, kan den fryses og tas opp senere. Ta den med på tur og skjær den i skiver og stek den i smør.

Deilig varmt pålegg på grovskiva, eller ha den kald på skiva. Godt med majones til da.

Koking av rogn

Kok opp rikelig med vann i en kjele. Ha godt med salt i vannet. Ca. 3ss pr liter vann.

Om du liker laurbærblad, kan du godt ha i 2-3 stk.

Ha også i noen sorte pepperkorn.

Rull rogna inn i klede, eller matpapir.

Kok opp, og la så rogna trekke 1-1,5 time. Alt etter størrelsen

Ta opp rogna når den er ferdigkokt. Pakk ut og du kan servere den rykende varm, eller ha den til pålegg.

Så gjenstår det bare å nyte deilig næringsrik tradisjonsmat.