Meny
Velg seksjon Forside
Rundeveien 10 4513 Mandal
Redaktør: Reidun Svendsen
Rognebær

 "Høyt henger de og sure er de" Over store deler av landet bugner det av Rognebær.

"Høyt henger de og sure er de" Det var reven som ifølge folketradisjonen sa dette i skuffelse over at han ikke fikk tak i rognebær.

Rognebær er egentlig ikke bær, men derimot et miniatyreple. Et rognebær og  et eple er faktisk samme type frukt.

Den korrekte botaniske betegnelsen på rognebær er derfor bæreple.

Rognebær er rike på C vitamin.

De fleste er nok mest kjent med å lage rognebærgele av bæra.

Tørkede Rognebær er veldig allsidig, og kan godt kalles "Nordens tomat"

Rognebær som tørkes skånsomt mister mye av sin bitterhet og det meste av sin surhet gjennom tørkeprosessen. De beholder sin fruktige smak, litt som de soltørkede tomatene.

Tørkede og hakkede rognebær er egentlig et urgammelt norrønt krydder. I første rekke brukt til bakst.

Rognebærene fremhever brødets smak. Det gir brød, kjeks og kaker en kraftigere smak.

Tørkede hele rognebær kan brukes i müslien og i viltgryter.

Rognebær egner seg også som pynt. Ta naturen inn.

Hva venter du på?

GOD TUR